Мій досвід запікання курки

Publicado por Justinrom, Mar 16, 2026, 09:46 AM

Tema anterior - Siguiente tema

Justinrom

Довгий час я боялася готувати курку в духовці. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то вона втратить соковитість, то вона пригорить зверху, то вона не буде готовою. Я надавала перевагу вареним стравам — так безпечніше і швидше.

Доля внесла свої корективи, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику нічого, окрім курки, не було. Довелося згадувати всі поради, які читала в інтернеті. Я проаналізувала різноманітні способи запікання, визначилася з градусами та тривалістю, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як довго тримати в духовці.

Основним страхом було, чи не пересушу її. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з апетитною скоринкою, повірила врешті-решт у свій успіх! Вона була ідеально просмаженою, рум'яною з усіх боків і неймовірно смачною. Усі були дуже задоволені, а я нарешті повірила у свої сили.

Між іншим, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я помітила чимало оригінальних варіантів для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — моя коронна страва, яку я частую гостей і балую домашніх. І найприємніше, що запікання не потребує постійної уваги, поки духовка доводить страву до досконалості.